Begränsningar och varningar

Lista över nekade program

Som standard kommer listan på blockerade program innehålla följande program:

Vi rekommenderar inte att du ändrar dessa inställningar om du vill blockera skadligt innehåll i webbläsaren och blockera datorn efter ett schema.

Kompatibilitetsproblem

Kaspersky Safe Kids är inkompatibel med programmen Microsoft Internet Explorer 8 och Windows 8.

Kaspersky Safe Kids förhindrar datautbyte över QUIC-protokollet (Quick UDP-Internetanslutningar). Webbläsare använder ett standardiserat transportprotokoll (TLS eller SSL) oavsett om stöd för QUIC-protokollet är aktiverat i webbläsaren.

Brandväggarna kan blockera nätverkstrafiken för Kaspersky Safe Kids. Om du har en personlig brandvägg på din dator (exempelvis, som en komponent av ett antivirusprogram), skydda den med ett lösenord. Barnet kommer inte kunna ändra brandväggsinställningarna till att kringgå internetrestriktionerna för Kaspersky Safe Kids.

För att läsa mer om kompabilitet om Kaspersky Safe Kids med andra webbläsare, läs motsvarande artiklar:

Kompabilitet med webbläsaren Yandex

Kompabilitet med webbläsaren Opera

Kompabilitet med webbläsaren Mozilla Firefox

Begränsningar med Norton Security

Det är möjligt att Kaspersky Safe Kids nätverksaktivitet blockeras av Norton Security om det har installerats och aktiverats på din dator. För att förhindra detta rekommenderar vi att du skyddar Norton Security-inställningarna med ett lösenord.